In English
 Start Svenska
 Kontakta oss
 Medarbetare
 Om oss
 Partners
 Nyheter
 Varför Trådlös
 Bluetooth
 802.11b/g
 802.11a
 Produkter
 Kurser
 Industri

 Sjukvård
 IP-Telefoni
 Försäkringar

4G-Solutions.se
Box 99
71422 Kopparberg

Tel: 070-673 18 40
FAX: 070-615 24 43

Wirless Logistics

Med Wireless Logistics förenklas kommunikationen mellan transportörer, godsavsändare och godsmottagare, samtidigt som effektiviteten ökar. Den trådlösa teknologin skapar en flexibel och inspirerande arbetsmiljö för personalen genom vilken information enkelt kan överföras.

Med standard terminaler såsom mobiltelefoner, PDAer och streckodsläsare så skapas en enkel arbetsmiljö för berörda partner.

4G-Solutions ser till att ditt logistik system nu blir mobilt och härigenom skapas en hel rad nya möjligheter att effektivisera logistiken.

Byggstenar i Wireless Logistics

Mobiltelefon (GPRS / 3G och Bluetooth)

  Med en mobiltelefon med GPRS / 3G / 4G så kan transportfordonet ständigt ligga uppkopplad mot logistik databasen och få senaste information om nya frakter eller ändringar. Transportören kan enkelt meddela om uppkommit störningar i leveransen och godsmottagaren kan då enkelt göra åtgärder som minskar påverkan av störningen.

  Bluetooth funktionaliteten har en rad fördelar såsom att transportören kan koppla upp sig via internet med en PDA som har inbyggd Bluetooth. Man kan även använda sig av en streckkodsläsare som har inbyggd Bluetooth och då enkelt scanna av det gods som hämtas eller leveras. Det är också enkelt att skriva ut leveransrapporter eller nya fraktorder via bluetooth försedda skrivare.
 

PDA (Bluetooth eller W-LAN)


  PDAer med inbyggd Bluetooth kan man koppla upp sig med via sin mobil och därigenom komma åt logistikdatabasen

  Vid terminalen så kan truckar bli försedda med trådlösa PDAer och genom det lokala nätverket som 4G Solutions installerar så får dem information när en lastbil befinner sig på lastbryggan.

Trådlös streckkodsläsare

  Vi använder oss av trådlösa streckkodsläsare så att enkelt information kan sändas vidare till mobiltelefoner, PDAer, skrivare och accesspunkter.

  Fördelen att ha ett lokalt nätverk är att om man har en internetförbindelse så behöver man inte betala för överförd datamängd vilket kan bli dyrt i fallet med GPRS telefon. Vår rekommendation är därför att bygga upp detta i terminaler där personalen och truckar då får information om logistikflödena.

  Genom att använda sig av rätt accesspunkter så kan vi se till att räckvidden för t.ex. Bluetooth ökar till upp mot 2000 m. Detta blir mycket billigare för slutkunden som då kan klara sig med en bråkdelen av antalet accesspunkten som annars vore fallet.

Trådlösa skrivare

  Genom att använda trådlösa skrivare så bygger vi lösningar som ger transportören möjlighet att skriva ut nya order även om de befinner sig på en körning.

  4G-Solutions bygger in Bluetooth, i mobila skrivare.