In English
 Start Svenska
 Kontakta oss
 Medarbetare
 Om oss
 Partners
 Nyheter
 Varför Trådlös
 Bluetooth
 802.11b/g
 802.11a
 Produkter

 Industri
 Logistik
 Sjukvård
 IP-Telefoni
 Försäkringar

4G-Solutions.se
Box 99
71422 Kopparberg

Tel: 070-673 18 40
FAX: 070-615 24 43

4G Academy gör dig till vinnare inom wireless

Vi inom 4G Solutions har en stor erfarenheter inom denna bransch. Vi har satt ihop ett utbildningspaket som passar de som vill ligga i framkant både när det gäller marknadsföring och teknik. Vi blandar teori med praktiska övningar, affärsmöjligheter och en stor insyn i de nya produkterna som börjar komma på marknaden samt några unika erfarenheter från olika föreläsare och referensprojekt.

4G Academy ger dig det senaste inom wireless. Tekniken utvecklas snabbt. Skillnaden mellan vad som är möjligt att uppnå med den nya tekniken och hur företag praktiskt använder den är betydande. 


Med vår långa erfarenhet inom wireless är vi en utbildningspartner som hjälper våra kunder att stärka sin egen konkurrenskraft. Med våra utbildningar kan du direkt efter avslutad kurs utnyttja den nya tekniken och på så sätt bli effektivare.

Endagarskurs riktad mot säljare, investerare och affärs-utvecklare

Passa på att skaffa dig kunskap inom det senaste inom 4G. Hur kan ditt företag utnyttja wireless för att skapa nya affärsmöjligheter inom voice och data? Vad är det för skillnader mellan de olika wireless teknologierna. Hur bygger man upp en HotSpot? Vilka produkter finns det idag på marknaden för att bygga upp lokala nätverk för mobilitet på företaget? Vilka typer av applikationer efterfrågar idag industrin?

Endagarskurs riktad mot tekniker

Passa på att skaffa dig kunskap inom det senaste inom 4G. Teknisk genomgång av de olika trådlösa teknologierna. Demo övningar, hur kopplar man upp sig mot en bluetooth accesspunkt, hur kan man öka räckvidden med Bluetooth till 1800m, hur säkert är W-LAN och Bluetooth?

Många lovord efter genomförd kurs

Citat från kursen: "Jag är mycket imponerad av de breda och djupa kunskaperna som diskuterades under 4G Academy och insikten om Bluetooth och W-Lan samt om hur det går att förverkliga 4G." eller: "Föreläsningen om antenner var mycket intressant."

 

Kursmoment för säljare, affärsutvecklare och investerare

  • Vad är det för skillnader mellan 4G teknologierna? 

  • Stor casegenomgång: Exempel från verkligheten, kundnytta, affärsmodeller tekniskt lösning mm.

  • Erfarenheter från mässguider. Kommer företagen att kunna minska telefonkostnaderna kraftigt, genom trådlös TCP/IP telefoni?

  • Hur kan affärer och köpcentrum utnyttja tekniken för ökad försäljning. Hur kunde vissa butiker fördubbla sin omsättning? (utan en tråd!). 

  • Hots Spots vid samlingsplatser och i vänthallar. Kan man tjäna pengar på applikationer riktade åt arenor?


Kursmoment för tekniker, system-integratörer och tekniska säljare

  • Frekvensplanering: Maximal nytta för minimal kostnad? Kan det bli ett problem i framtiden med överbelastade frekvensband? Hur kan man dimensionera trafiken? 2G, 2.5G, 3G, 4G ?

  • Hur placerar man antenner och sändare för bästa effekt? Hur hanterar man väggar och våningsplan? Kan man öka räckvidden på Bluetooth till 2000m ? (istället för 10-30m) Vad medför räckvidden i W-Lan?

  • Trafikplanering. Hur kan man leda trafiken till de mest lönsamma kunderna?

  • Hur hanterar man säkerheten i W-LAN och Bluetooth?

  • Hur undviker man att BT nät och WLAN nät inte stör ut varandra. Är det någon skillnad i hur man bygger nät?